We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Н​е​з​а​л​е​з​н​а

from Ц​р​н​и​л​о by В Е Л (Veil)

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €1 EUR  or more

     

lyrics

НЕЗАЛЕЗНА
Блажeн мyж иже не иде
на совет нечестивих
и на пути грешних неста...

Каква е оваа претстава?
Скриенa зад кулиси,
игрa на луѓе бесловесни,
гледаат, но, не зеркаат,
Дух во себе немаат.

Слушам труби од Ерихон,
глас се крева в небеса,
ќе падне таа тврдина,
со тешка дума, пагубна.
Нови луѓе достојно,
песна ќе славословат,
без страв, во слобода,
молитва ќе принесат.

Еј, Светлино незалезна,
Еј, допри ме со светлина,
Еј, Светлино незалезна,
Еј...

Блажeн мyж иже не иде
на совет нечестивих
и на пути грешних неста...

Каква е оваа претстава?

credits

from Ц​р​н​и​л​о, released July 21, 2021

license

all rights reserved

tags

about

В Е Л (Veil) Bitola, North Macedonia

contact / help

Contact В Е Л (Veil)

Streaming and
Download help

Report this track or account

If you like В Е Л (Veil), you may also like: